De holding

In dit deel van de OK wordt u voorbereid op de operatie. De verpleegkundige van de afdeling brengt u hier naar toe en draagt u over. Als alles in orde is, beginnen de voorbereidingen. U wordt aangesloten aan de monitor, uw hartritme, bloeddruk en zuurstofsaturatie zal continu gemeten worden. Daarna krijgt u een infuus ingebracht en indien van toepassing antibiotica toegediend krijgen. Als de voorbereidingen klaar zijn wordt u opgehaald door een anesthesiemedewerker of anesthesioloog die u naar de operatiekamer brengt.

Klik op de foto voor meer informatie over de holding.
De operatiekamer

In de operatiekamer wordt u verwelkomt door het operatieteam, bestaande uit: uw specialist, operatieassistenten, anesthesiemedewerker en anesthesioloog. Behoorlijk wat mensen in blauwe of groene pakken. Na een korte check van alle belangrijke informatie (Time out procedure) begint het anesthesieteam met de anesthesie, dit kan een ruggenprik zijn of algehele anesthesie. Wanneer u slaapt of de ruggenprik is gezet, kan de chirurg met zijn team beginnen…

Klik op de foto voor meer informatie over de operatiekamer.
De recovery

Als de operatie klaar is wordt u naar de recovery gebracht, ook wel uitslaapkamer of verkoeverkamer genoemd. Op deze afdeling werken recoveryverpleegkundigen die u nauwlettend in de gaten houden. Zo wordt uw bloeddruk, hartritme en zuurstofgehalte continu bewaakt, maar ook of u pijn heeft of dat u misselijk bent. Zodra uw lichaamsfuncties stabiel zijn, u geen of dragelijke pijn heeft, niet misselijk bent en goed wakker bent, wordt u ontslagen naar de verpleegafdeling waar u bent opgenomen.

Klik op de foto voor meer informatie over de recovery.

Onze partners