Als de operatie voorbij is, brengt de anesthesiemedewerker u naar een ruimte in het operatiecentrum waar u rustig wakker kunt worden; de recovery oftewel uitslaapkamer. Daar wordt u verzorgd door de recovery-verpleegkundige.

Op de recovery worden voortdurend uw bloeddruk, hartritme en zuurstofbehoefte gecontroleerd. Voordat u teruggaat naar de verpleegafdeling moet de pijn aanvaardbaar zijn. U krijgt zoveel pijnstillers als nodig is om hiervoor te zorgen. De pijnstillende medicijnen kunnen worden toegediend via het infuus, met een injectie, via de epiduraal katheter of met een zetpil. Goede pijnstilling is van belang in het proces naar herstel.

Heeft u als patiënt intensievere zorg nodig, bijvoorbeeld na een grote operatie, dan zult u misschien de avond en nacht op de ’24-uurs recovery’ doorbrengen. Wij begrijpen dat het fijn is om na de operatie contact te hebben met uw familie. Daarom kunt u op de 24-uurs recovery – in overleg met het personeel – bezoek ontvangen.

De meeste recovery’s hebben ook een aantal zogenaamde ‘High Care’-plaatsen. Hier kunnen patiënten nabeademd worden.

U blijft op de uitslaapkamer totdat de anesthesioloog ervan overtuigd is dat u voldoende bent bijgekomen van de anesthesie, uw situatie bij controle stabiel is en u veilig naar de verpleegafdeling terug komt. Een verpleegkundige van de afdeling komt u dan ophalen. De recovery-verpleegkundige vertelt aan de afdelingsverpleegkundige hoe het allemaal gegaan is in het Operatiecentrum. Deze overdracht staat ook in uw status.

Als er voor u langer intensieve zorg nodig is, wordt u overgebracht naar de afdeling Intensive Care.

Heb je een vraag over de recovery? Neem contact met ons op!