Welkom op de holding!

  • Voorbereiding

    Als alle informatie over u is overgedragen aan de verpleegkundige van de holding wordt er begonnen met de voorbereiding op de operatie. U wordt aan de monitor aangesloten waarmee uw hartritme (ECG), bloeddruk en zuurstofgehalte (saturatie) continu gemeten worden. Vervolgens krijgt u een infuusnaald ingebracht in uw linker- of rechterhand of arm, al naar gelang de aard van de ingreep. Er wordt een infuus aangekoppeld waar in de meeste gevallen fysiologisch zout (NaCl 0,9%) zit opgelost. Afhankelijk van het soort operatie krijgt u een antibioticum toegediend via hetzelfde infuus.
  • Gerust stellen

    Naast alle technische handelingen zijn we er op de holding ook om u gerust te stellen, want een operatie ondergaan is voor iedereen spannend. Ook hebben we aandacht voor de ouders van kinderen, want ook voor hen is het spannend als een kind geopereerd moet worden. Ondanks dat uw verblijf op de holding kort zal zijn, doen we er alles aan om u op uw gemak te stellen. In veel ziekenhuizen zijn hier tegenwoordig hulpmiddelen voor beschikbaar. Zo hebben veel ziekenhuizen een iPad waar u een spelletje op kunt doen of een filmpje kunt kijken als het allemaal iets langer duurt dan gepland.
  • Informeren

    Op de dag van de operatie krijgt u veel informatie en indrukken te verwerken, het is heel logisch dat u niet alles onthoud en veel vragen kunt hebben. Ook hier is aandacht voor op de holding, de medewerkers van de holding zijn ervaren en kunnen veel vragen beantwoorden. Wanneer u een medische vraag heeft over uw operatie welke de holdingmedewerker niet kan of mag beantwoorden dan kan er altijd een arts gevraagd worden. Zo doen we er alles aan u goed voorbereid en ontspannen te laten starten aan een spannende en soms onzekere gebeurtenis in uw leven.
Wat de holding u te bieden heeft:

+ Veiligheid

Geborgenheid

+ Luisterend oor

+ Informatie 

Klaar voor de start?

Naar de operatiekamer!

Daar gaan we...